Tigangeren på klimaeffekt

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Tigangeren på klimaeffekt

– Innen 2030 er vårt klimamål å ha en positiv klimaeffekt ti ganger større enn våre egne utslipp. Slik beskriver adm. direktør Knut Gaaserud i Caverion Norge selskapet sine ambisjoner i årets bærekraftsrapport.

- Vi forventer at bygg- og anleggsbransjen fortsetter omstillingen til en grønn sirkulærøkonomi, sier adm. direktør Knut Gaaserud i Caverion Norge Foto: Caverion

– Den positive effekten skaper vi gjennom tjenester, løsninger og produkter som reduserer energiforbruk og utslipp for kundene.  

– Når det gjelder nye bygg bør det være en selvfølge at de er smarte og bærekraftige. Den største klimagevinsten ligger i rehabilitering av bygg. Med å digitalisere og modernisere eksisterende bygg, koble de opp mot vårt Remote Center og energieffektivisere og installere ladestasjoner bidrar vi til betydelig utslippskutt. 

– Bærekraftige bygg er både bra for miljøet og lommeboken og etterspurte av leietakere og ansatte. 

Gaaserud fremhever at utslippet til Caverion, som i hovedsak kommer fra energiforbruk i egne lokaler og servicebiler, skal reduseres.  

– I 2025 skal den positive klimaeffekten gjennom prosjekter for kunder være fem ganger større. 

Lønnsomhet skal komme fra bærekraft

– Jeg er stolt av å arbeide i et selskap som tjener på å hjelpe kundene med å bli mer bærekraftige. Investeringer i bærekraftige leveranser skal være vår hovedkilde for lønnsomhet. 

– Når det gjelder miljø har vi tallfestet mål for tempo på innfasing av elbiler og antall energiprosjekter for kunder. Det sosiale er blant annet ivaretatt gjennom mål for likestilling, anti-diskriminering, et trygt og godt arbeidsliv og HMS-arbeid for å forebygge og redusere skader og sykefravær.  

– Selskapsstyring er blant annet dekket gjennom oppfølging av underleverandører og antikorrupsjons- og etikkopplæring. 

– For tiden er 9,2 prosent av våre ansatte kvinner. Her har vi en målsetting om 15 prosent i 2025 og 20 prosent i 2030. 

Les mer om følgende emner: