Tilbake på Light+Building 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Tilbake på Light+Building 

– Etter en pause på fire år på grunn av koronapandemi, er vi glade for sammen med Messereiser å invitere til en ny fagreise til Light+Building i Frankfurt 2.-6. oktober i år, sier salgssjef Svein Arnesen i Elmagasinet.

VERDENS STØRSTE. Etter en pause på fire år inviterer Elmagasinet til en ny fagreise til Light+Builiding i Frankfurt Foto: Messe Frankfurt Exhibition/Pietro Sutera

– Det er ellevte gang vi gjennomfører dette opplegget. Dette er verdens største fagmesse for lys og bygningsautomatisering. Sist gang den ble gjennomført fysisk i 2018 kom det rundt 220 000 besøkende. Her presenterte 2 714 utstillere fra 55 land sine produkter, løsninger og tjenester. Utstillingsarealet er på rundt 250 000 m2. 

– Tema for messen i år er «Green Deal & Sustainability», «Electrification & Digitalisation» og «Light & Design». Her skal også det ettertraktede «Design Plus»-merket deles ut. Et annet arrangement er Light+Building Autumn Edition, der det både er ekspertforedrag, presentasjoner og diskusjonspaneler. 

Innarbeidet møteplass

– De siste årene har deltakerne bodd på hotellskip. Slik blir det ikke i år. Vi har reservert rom på to hoteller. Scandic Frankfurt ­Museumsufe ligger i Frankfurt sentrum. Å gå til messen tar 25 minutter. En taxi bruker fem minutter.  

– Steigenberger Frankfurter Hof ligger i finansdistriktet i byen. Det tar ti minutter å kjøre til Messe Frankfurt. Begge hotellene ligger i gangavstand til restaurant- og utelivsområder. 

– Vi har kjørt dette konseptet så lenge at fagreisen er blitt en innarbeidet møteplass for både elinstallatører, leverandører, grossister, rådgivere og lærere. Hele bransjen er representert.  

Faglige diskusjoner

– Vi får positive tilbakemeldinger fra de som tar turen til Frankfurt. De peker blant annet på mulighetene for faglige diskusjoner, og til å utvide nettverket sitt. Mange kommer igjen år etter år. 

– Deltakerne kan reise 2.-4. oktober eller 4.-6. oktober. Fagreisen inkluderer direktefly med Lufthansa tur-retur Oslo-Frankfurt, to hotellovernattinger med frokost og busstransport tur-retur fra flyplassen til hotellet. Det er også mulig å forlenge oppholdet, sier Arnesen, som fremhever at Light+Building er plassen å være for å oppdatere seg på nye trender. 

Mer enn 1 500 utstillere

Messearrangøren melder at det foreløpig er påmeldt drøyt 1 500 utstillere. Disse kommer fra 46 land. Etter Tyskland er det flest utstillere fra Italia, Tyrkia, Spania. Polen, Nederland, UK, Frankrike, Belgia og Hellas. Disse skal presentere nyheter på alt fra bygg­automatisering, intelligent energistyring og ladeinfrastruktur til sikkerhets­systemer og belysning.

Les mer om følgende emner: