Tilbyr master i fotonikk

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Tilbyr master i fotonikk

Med et nytt masterprogram i fotonikk skal Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) utdanne kandidater til fremtidens jobbmarked.

Fotonikk-teknologi kan blant annet brukes i bilsensorer, internett, dronekameraer og solceller

Denne teknologien, som bygger på fysikken til fotonene, kan blant annet brukes i utviklingen av selvkjørende biler, fornybar energi og bærekraftig matproduksjon. EU anser fotonikk som en nøkkelfaktor for samfunnsutviklingen i Europa.  

– Bruksområdene for fotonikk er mange. I Norge er det flere slike miljøer i industrien, som eksempelvis arbeider med å utvikle sensorer for prosessmålinger, robotikk og forsvar, sier fysikkprofessor Achim Kohler på NMBU.

– Masterprogrammet er basert på fagområder, som fysikk, datavitenskap, robotikk, prosess, biologi og geomatikk. Blant annet skal studentene bruke robotikk for å utvikle menneskesentrert teknologi, eksempelvis hjelpemidler som skal hjelpe eldre å bo hjemme lenger.

– Gjennom samarbeid med industri og forskningsinstitusjoner skal vi tilby et tverrfaglig studieprogram, som utdanner studenter som er attraktive for næringslivet.

Les mer om følgende emner: