Tilpasser smarthjemprodukter til ny standard

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Tilpasser smarthjemprodukter til ny standard

– Våre eksisterende og fremtidige smarthjemprodukter skal virke sømløst med den nye standarden Matter, som ser ut til å bli fremtidens smarthjemstandard, sier markedssjef Camilla Sjuve i Elko.

Elko tilpasser sine smarthjemprodukter til Matter-standarden

– I fjor lanserte vi smarthjemsystemet Elko Smart og en rekke smarthjemkomponenter, som er basert på Zigbee 3.0. Dette ble fulgt opp med trådløse smarte stikkontakter og brytere i år.

– Fleksibilitet og enkelhet for brukerne vil gjøre smarthjem til allemannseie. Derfor er det helt naturlig for oss at Elko Smart støtter Matter. Det er viktig for oss å forsikre kundene om de skal være sikre på at dette er en fremtidssikker løsning.

Matter-standarden er resultatet av et samarbeid mellom en rekke teknologiselskaper, formalisert gjennom alliansen Connectivity Standard Alliance (CSA), som tidligere het Zigbee Alliance. Selskaper som Apple, Google, Amazon, Samsung og Schneider Electric har stått i spissen for dette arbeidet. Elko er et heleid datterselskap av sistnevnte. Det er ventet at alliansen starter sertifiseringen av produkter i løpet av 2021.

– Noen har spekulert på om innføringen av Matter betyr slutten for Zigbee-protokollen. Ifølge alliansen vil den også bestå etter at Matter-standarden er innført. Elko Smart vil fortsette å fungere med Zigbee, sier Sjuve.

Ifølge CSA er det på verdensbasis solgt mer enn 500 millioner Zigbee-enheter. Alliansen anslår at dette vil stige til mer enn 3,8 milliarder innen 2023.

Les mer om følgende emner: