Tok fagbrev med medalje 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Tok fagbrev med medalje 

Med fagprøven meget godt bestått og fagprøvemedalje på toppen, har elektriker Kine Tøraasen (24) og telekom-montør Daiva Kristina Olsen (40) fått den best tenkelige starten på karrieren i elektrobransjen.

Elektriker Kine Tøraasen (t.v) og telekom-montør Daiva Kristina Olsen (t.h.) tok fagprøven meget godt bestått og toppet det hele med fagprøvemedalje

Begge startet i faget som voksenlærling, og hadde nyttig jobberfaring med seg i bagasjen.  

– Jeg visste ikke helt hva jeg ville. Da jeg først prøvde elektrikerfaget visste jeg ikke engang hvordan jeg skulle holde en hammer, forteller Tøraasen.  

– Etter studiespesialisering på videregående arbeidet jeg et par år på Circle K. Pappa, som er elektriker, ordnet det slik at jeg fikk prøve meg hos et elektrikerselskap. Dermed var det gjort. Jeg fullførte videregående, og fikk plass som voksenlærling. Det var både lærerikt, interessant og gøy. Dette er et fag med mange spennende utfordringer.  

Ble i lærebedriften 

Midtveis i læretiden flyttet Tøraasen fra hjembyen Hamar til Oslo, og fikk læreplass hos Elektro Solutions. Teoriundervisningen ble gjennomført hos Nelfo Oslo og omegn. Fagprøven tok hun i desember i fjor. Oppgaven var å planlegge og utføre elinstallasjonen i et bad, et vaskerom og et kontor. 

– Først tenkte jeg at dette blir vanskelig. Etter å ha fordøyd det litt mer gikk det veldig greit.  

Etter fagprøven fikk hun tilbud om fast jobb i lærebedriften.  

– Selv om jeg fikk andre tilbud valgte jeg å bli her. 

– Ved siden av jobben studerer jeg HR og ledelse. Etter hvert er målsettingen å starte egen bedrift, der HR virkelig skal være i søkelyset. Det trengs i denne bransjen. 

Daiva Kristina Olsen har byttet kontorarbeid med teknologi Foto: Utdanningsetaten
Kontorarbeid ble for kjedelig 

Telekom-montør Daiva Kristina Olsen i Bravida gleder seg hver dag til å gå på jobb. 

– Med en far som var byggingeniør visste jeg mye om byggebransjen. Dessuten har jeg alltid vært praktisk anlagt og interessert i teknologi.  

– Jeg har arbeidet som koordinator og med kundeservice. Det ble for kjedelig for meg å sitte på kontor. Etter at jeg fikk være “hjelpemann” her og der, fant jeg fort ut at det var dette jeg ville drive med. Så jeg søkte og ble tatt inn som voksenlærling.  

– Læretiden var en bratt lærekurve. Samtidig ble jeg godt ivaretatt av gode og hyggelige kolleger.  

– Fagprøven var veldig spennende. Den gikk rett i hjertet av det jeg brenner for, nemlig innbruddsalarm og adgangskontroll. Jeg tok utfordringen, og installerte et anlegg slik jeg ville gjort hos kunden.  

Lære mer

– Med tanke på at det kommer stadig nye digitaliserte produkter og løsninger, blir jeg nok i denne bransjen. Jeg liker at markedet er i stadig utvikling, slik at jeg kan lære mer og utvikle meg profesjonelt. På litt sikt kan jeg tenke meg å jobbe som bas eller prosjektleder. 

Les mer om følgende emner: