Trådløse fritidsleiligheter

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Trådløse fritidsleiligheter

– Trådløs smarthusteknologi fra Eaton er en del av den faste installasjonen i våre fritidsleiligheter. Dette gjelder også de 24 leilig­hetene vi bygger ved Oppdal skisenter i Trøndelag. De første 12 ­leilighetene var ferdig fjor høst. Byggingen av de 12 siste er i gang, sier daglig leder Bjørnar Klein Reinertsen i Loft Eiendom.

Fritidsleiligheter ved Oppdal Skisenter i Trønderlag

Med trådløs smarthusteknologi fra Eaton bygger Loft Eiendom 24 fritidsleiligheter ved Oppdal skisenter i Trøndelag

– Med denne løsningen styres lys og varme trådløst, samtidig som kjøperne enkelt kan oppgradere med flere funksjoner. Alt kan styres med mobil, nettbrett eller tale. Dette gjelder eksempelvis en hjemme-borte bryter. 

– Den kontrollerer lys og temperatur i leiligheten, slik at beboerne slipper å gå bort til hver enkelt lys- og varmekilde. Dessuten er det nyttig å tidsstyre oppvarmingen for å spare energi og kostnader. Mange setter også pris på å komme frem til en oppvarmet leilighet. 

Adm. direktør Jon Helsingeng i Eaton fremhever at de ferdig programmerte bryterne kan festes på veggen med dobbeltsidig teip.  

– Her er det ikke nødvendig å borre hull i vegger og tak for å legge kabler. Dette gir en smidigere byggeprosess med mindre avfall.  

– Samtidig øker komforten og fleksibiliteten for beboerne. Det er enkelt å utvide med nye trådløse brytere, flytte på dem og legge til nye smarte funksjoner. 

– Stadig flere utbyggere tar i bruk trådløs teknologi. At dette er blitt allemannseie er et resultat av reduserte kostnader og økte forventninger til smartere bygg. Denne utviklingen vil forsterke seg. 

Les mer om følgende emner: