Tror på normalisering

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Tror på normalisering

– 2022 var et krevende år. Selv om det har vært full sysselsetting har mange ansatte sluttet. Samtidig har det vært mye sykdom. Å hele tiden ha for få fagfolk er krevende. Vi arbeider med rekruttering for å ansette elektrikere, automatikere, teknikere og ingeniører på alle fagområder, sier daglig leder Sten-Ole Holmen i Lofoten Elektro.

Lofoten Elektro sluttførte i fjor en totalteknisk leveranse på rundt 46 millioner kroner til Stim sitt nybygg Foto: Øksnes Entreprenør

100 millioner

– Vi når omsetningsmålet i 2022 på drøyt 100 millioner kroner. Dette skyldes i hovedsak et prosjekt der vi hadde en totalteknisk entreprise. Samtidig har vi hatt god tilgang på serviceoppdrag.  

– Av store prosjekter sluttførte vi en totalteknisk leveranse på rundt 46 millioner kroner til Stim, som blant annet forsker på og leverer fiskehelseprodukter, og gjennomfører marine miljø­undersøkelser.

– 2022 var et år med færre prosjekter enn normalt. Vi har fått så mange forespørsler at vi tror 2023 blir bedre. Det var også tendenser til nedgang i servicemarkedet. Her har vi for tiden mye arbeid. Inn i 2023 tar vi med oss et pågående leilighetsbygg i Svolvær. Det er på tre etasjer, med næringsvirksomhet i de to nederste.  

Satser i hele Lofoten

– Med en god ordrereserve forventer vi at markedet normaliseres, og at planlagte prosjekter blir gjennomført når kostnadene blir mer forutsigbare.

– I år etablerer vi en avdeling på Ramberg, slik at vi satser på service- og prosjektmarkedet i hele Lofoten.  

Les mer om følgende emner: