Verdenspremiere på Eliaden

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Verdenspremiere på Eliaden

– Dette er utrolig moro. Det er mange som har fått med seg verdenspremieren på vår “Kloss”-serie med brytere, dimmere og stikkontakter i eik, varm eik og hvit betong i både smarte og ikke-smarte modeller. Her har det vært skikkelig trykk, sier Mette Kjær Enger Løge og Lars Løge i designbyrået Kjaer + Loege.

– Lysstyringsproduktene er bestillingsklare, mens stikk og USB C+C kommer i løpet av sommeren og tidlig høst.

– Etter ti års utviklingsarbeid har vi gledet oss til dette. Vi ønsker å redefinere rollen til den synlige elektronikken med å utvikle interiørvennlige produkter i naturlige og levende materialer. Målsettingen er å skape et helhetlig uttrykk i interiøret til boliger, kontorer, hytta, næringslokaler, hoteller og offentlige rom med å tilby add-on produkter.

Naturlig plass

– Lysbrytere, dimmere og stikkontakter skal ha sin naturlige plass i rommet, og være gode å ta på. Vår tilnærming er å integrere elektronikken i rommet, ved å tilføre et design- og materialspråk som tidligere har vært forbeholdt møbler og interiør.

– Alle produktene, med unntak av dimmerne, kan koples til smarthjem med åpen protokoll. Dessuten utvikler vi doble, hurtigladende USB C-uttak.

– Alle produktene for lysstyring er testet og godkjente i Norge, med all nødvendig dokumentasjon. De andre er på god vei. 95 prosent av arbeidet har handlet om å oppfylle kravene i TEK-en, og elektrikernes høye krav til blant annet sikkerhet, installasjon og funksjonalitet.

– Lysbrytere, dimmere og stikkontakter skal ha sin naturlige plass i rommet, og være gode å ta på. Vår tilnærming er å integrere elektronikken i rommet, ved å tilføre et design- og materialspråk som tidligere har vært forbeholdt møbler og interiør.

Fyller et hull

– Elektrikerne som har testet produktene er tydelige på at de vil fylle et hull i markedet, og bli etterspurt. Det har gitt oss økt tro på at vi vil lykkes.

– Det har vært mye arbeid underveis. Vi har vært helt avhengig av å ha dyktige fagfolk med oss. Av alle gode hjelpere, vil vi spesielt trekke frem Cato Waldal Sveen i Sveen Yello Industries og Rolf Egil Syrtvedt i Toolsinvent.

– Vi har også inngått en samarbeidsavtale med Minel. Å ha konsernet i ryggen når vi satser på slike produkter, er utrolig gøy. Minel viser at de ikke er redde for nye tanker om hva sluttkundene ønsker. Dette blir spennende.

– Vi har også vært i kontakt med grossister. De krever et volum vi foreløpig ikke kan dekke. Vi skal heller ikke konkurrere på volum. Det er litt først-til-mølla-prinsippet for de som ser markeds- og fortjenestepotensialet i vår satsing.

Internasjonale ambisjoner

– Det er tøft å komme inn på et etablert marked med et nytt produkt. Vi er også bevisste på at vi må internasjonalisere produktene forholdsvis raskt. Trolig allerede neste år. Nå handler det om å ta det første steget for å plassere oss i markedet. Det skal Eliaden hjelpe oss med.

Les mer om følgende emner: