Vil finansiere fornybare energiprosjekter 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Vil finansiere fornybare energiprosjekter 

Det norske rådgivningsselskapet Asplan Viak og svenske SEB Nordic Green Energy Fund skal finne gjennomførbare fornybar-prosjekter på sol og grunnvarme. Her skal sistnevnte bidra med finansiering

Asplan Viak og SEB Nordic Green Energy Fund vil bidra med å finansiere fornybare energiprosjekter, som blant annet solceller. Bildet viser solcelleanlegget på Asplan Viak sitt hovedkontor i Sandvika i Bærum, som er på rundt 1 560 m2 Foto: Chris Aadland

Målsettingen er å redusere terskelen for å sette i gang slike prosjekter, og styrke det nordiske klima- og energisamarbeidet. 

– Finansiering, planlegging, bygging og drift gjøres i tett samarbeid med aktørene i verdikjeden. Dette er et bransjeløft for å få lønnsomme og gode anlegg. Vi er glade for å gjøre dette med en så solid partner, sier Per Christian Randgaard i Asplan Viak. 

– Vi har lett etter en partner som kunne bidra med kompetanse. At Asplan Viak deler vårt syn på bærekraft og langsiktighet var avgjørende, sier forvalter Richard Gavel i SEB Nordic Green Energy. 

Les mer om følgende emner: