Vil fjerne elbilfordel

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Vil fjerne elbilfordel

Støre-regjeringen vil videreføre momsfritaket på elbiler. Samtidig foreslår den å fjerne elbilfordelen i firmabilbeskatningen, skriver elbil.no.

- Å fjerne elbilfordelen i firmabilbeskatningen vil ødelegge målsettingen om 100 prosent utslippsfritt nybilsalg i 2025, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening

Siden firmabilbeskatningen har hatt en rabatt på 40 prosent, vil dette gi en kraftig skattesmell for selskaper som satser tungt på elbiler.

– Dette betyr en årlig skatteskjerpelse på inntil 18 000 kroner for en firmabil som koster 500 000 kroner. Vi reagerer sterkt på at det skal bli mindre attraktivt for selskaper å velge elbil for sine ansatte, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforeningen, som peker på at salget av nullutslippsbiler i leasing- og firmabilmarkedet går mye tregere enn i privatkundemarkedet.

– Endringen kan føre til at bedriftene fortsetter å velge fossilbiler, som ødelegger målsettingen om 100 prosent utslippsfritt nybilsalg i 2025.Regjeringen argumenterer med at elbiler utgjør 63 prosent av det totale nybilsalget. Her sier Bu at elbilandelen i bedriftene er på 41 prosent.

Les mer om følgende emner: