Vil ha flere kvinnelige telekommunikasjonsmontører 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Vil ha flere kvinnelige telekommunikasjonsmontører 

På standen til NHO-prosjektet Jenter og Teknologi på Eliaden i år fortalte telekommunikasjonsmontør Tora Holen i Eltel om sin vei inn i yrket.

Telekommunikasjonsmontør Tora Holen (t.v.) i Eltel og Monika Åsen, prosjektleder i NHO-prosjektet Jenter og Teknologi, var på Eliaden for å rekruttere flere jenter til elektrofaget

Her var jenter fra ungdomsskoler og videregående skoler invitert for å bli kjent med mulighetene i elektrofaget.   

– Da jeg gikk på ungdomsskolen visste jeg ikke hva jeg ville utdanne meg til. Det eneste jeg hadde bestemt meg for var å ikke lære mer språk. Da jeg ble presentert for yrkesfag tenkte jeg at dette kunne passe for meg. Etter at jeg undersøkte mulighetene for å bygge på utdannelsen, tok jeg elektro yrkesfag. Dette heter nå elektro- og datafag, sa Holen.  

– Som lærling i Eltel fikk jeg prøve meg på mange oppgaver. Jeg liker å arbeide som telekommunikasjonsmontør. Det er alltid noe å lære, og arbeidsmiljøet er godt. Samtidig er jeg i gang med å ta fagbrev som elektriker. Det eneste jeg ønsker meg er flere jenter som kolleger. 

Holen fremhever at Jenter og Teknologi på sine arrangementer møter jenter på deres premisser.  

– Her får de forklart at myter om at teknologi- og yrkesfag passer best for gutter, at det er lavtlønnsyrker og at valgmulighetene er begrenset, ikke stemmer. Eksempelvis var det mange av jentene på Eliaden som ikke visste at det er mulig å gå rett fra yrkesfag til ingeniørutdanning. 

Adm. direktør Thor-Egel Bråthen i Eltel sier at selskapet satser på lærlinger. 

– Som en av de største entreprenørselskapene på tekniske telekomtjenester i Norge, legger vi forholdene til rette for videreutvikling. Eksempelvis kan våre montører bli prosjektledere.  

– Med tanke på at samfunnet blir stadig mer digitalisert, legger vi stor vekt på intern opplæring og kompetanseheving. 

Les mer om følgende emner: