Vil ha kompetanse som ikke finnes 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Vil ha kompetanse som ikke finnes 

Undersøkelsen til ManpowerGroup om arbeidsmarkedet i Norge for fjerde kvartal 2023 viser at 40 prosent vil ansette flere. 15 prosent vil nedbemanne. Dette gir en netto forventet bemanning på 25 prosent.

Konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup fastslår at selv om det er økonomiske nedgangstider vil norske selskaper ansette flere

– Selv om det er økonomiske nedgangstider vil selskapene ansette flere. Etterspørselen etter arbeidskraft vil vare så lenge utlyste stillinger med rett kompetanse ikke blir besatt, sier konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup. 

Siden slutten av 2021 har arbeidsmarkedsbarometeret til ManpowerGroup vist rekordhøye bemanningsutsikter, samtidig som det er lav ledighet. Ifølge SSB og NAV er det nå dobbelt så mange ledige stillinger som arbeidssøkende. 

– Denne situasjonen skaper tøff konkurranse om de mest kvalifiserte fagfolkene. Med lav arbeidsledighet er det få ledige ressurser. Stillingene blir stående ubesatt, sier Brath. 

– Det er ikke alltid drømmekandidaten dukker opp i søknadsbunken. I stedet må selskapene heve kompetansen til sine ansatte, eller gi personer som ikke oppfyller alle kvalifikasjonene en sjanse, gjerne med å lage et treningsopplegg som kombinerer jobb og utdanning. 

Rammes av lovverket 

– For mange er bemanningsbyråer en inngangsport til arbeidslivet. 40 prosent av alle som får jobb gjennom oss, blir fast ansatte hos våre kunder. Det er spesielt at regjeringen ønsker å fjerne en viktig mulighet til å få flere i arbeid. 

Les mer om følgende emner: