Vil samle fagmiljøene til halv pris 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Vil samle fagmiljøene til halv pris 

Siden mars i år har usikkerheten ligget over campussamlingen på NTNU i Trondheim, da regjeringen bestemte at byggeprosjektet ikke skulle videreføres i formen det hadde.

Regjeringen vil ned på 30 000 kroner pr m2 for å samle NTNU-campusen på Gløshaugen i Trondheim Foto: Laila Sandvold Macdonald

Nå skal det gjennomføres med en annen prislapp. 

Vedtaket har bakgrunn i rapporten regjeringen ba Statsbygg og NTNU om å lage. Her skulle alternativer som betydelig reduserte omfang, kompleksitet og kostnader utredes.  

Regjeringen går for en løsning på rundt 91 000 m2, med en forventet sluttkostnad på 5,75 milliarder kroner. Her er kvadratmeterprisen redusert fra ca 100 000 til rundt 60 000 kroner.   

– Selv om det er positivt at kostnaden er redusert med 40 prosent, er det fremdeles dyrt. Det bygges nye laboratorier til sykehuset i Elgesetergate i Trondheim til 30 000 kroner pr m2. Derfor er det rimelig å forvente ytterligere reduksjon, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe. 

– Det er viktig å ha stram kostnadsstyring. Dette blir standarden for fremtidige prosjekter i universitets -og høyskolesektoren.  

Les mer om følgende emner: