Vil skjerpe kravene til bruk av lærlinger i offentlige oppdrag

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Vil skjerpe kravene til bruk av lærlinger i offentlige oppdrag

Hvert år er det rundt 6000 søkere som ikke får læreplass. Regjeringen foreslår å skjerpe kravene til bruk av lærlinger når bedrifter skal jobbe for det offentlige.

– Regjeringens skjerping av disse kravene er i tråd med det Nelfo har sagt tidligere, men vi mener de burde stilt enda strengere krav, sier Ove Guttormsen i Nelfo.

Målet er flere læreplasser og fagutdannede.

Stor innkjøpsmakt

Med årlige innkjøp av varer og tjenester for rundt 740 milliarder, har Staten stor innkjøpsmakt.  

– Det er attraktivt å velge yrkesfag, og med regjeringas innsats for å få flere ut i lære vil det bli enda mer attraktivt. Ett av virkemidlene vi har for å sikre flere læreplasser, er å stille krav til bedriftene som jobber for det offentlige, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap). 

Burde gått lenger

– Dette er et fornuftig krav som Nelfo støtter, men vi mener regjeringen burde gått lenger. Som vi har skrevet i vårt høringssvar i forbindelse med Norgesmodellen, mener vi at det også må komme krav om lærlinger for alle relevante fag i prosjektene, og at en minste andel av arbeidstimene skal utføres av lærlinger. Dette savner vi fra regjeringen, sier Ove Guttormsen, administrerende direktør i Nelfo.

Les mer om følgende emner: