Vurderer kontinuerlig oppkjøp

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Vurderer kontinuerlig oppkjøp

– I løpet av de siste fem årene har vi kjøpt seks selskaper. Dette gjelder sveitsiske Küttel, britiske Luxonic Lighting og LiteIP, polske ES-System, norske Luminell og tyske Wasco, sier adm. direktør Rune Marthinussen i Glamox Group.

OPPKJØP. - Vi vurderer kontinuerlig om vi skal kjøpe selskaper, sier adm. direktør Rune Marthinussen i Glamox Group Foto: Glamox

– De utenlandske selskapene bidrar med viktig kompetanse og teknologi. Samtidig danner de en plattform for etablering i sine respektive land. Luminell, som er lokalisert i Ålesund, skal bidra til å styrke fagmiljøet i Molde og Møre og Romsdal. LiteIP, Luminell og Wasco er kjøpt i år. Oppkjøpene har styrket oss i alt fra maritim belysning til smart lysstyring.  

– Vi er spesielt opptatt av å tilby komplette lysløsninger. Å bytte til LED halverer energiforbruket. Med lyskontroll, eksempelvis dagslys- og bevegelsessensorer, kan det spares ytterligere 30-40 prosent. Dette kan også gi vekst for elinstallatørene. Å bruke LED og lysstyring i yrkesbygg i Norge har et sparepotensial på 5 TWh.  

Har skapt muligheter

– De nyeste oppkjøpene har gitt vekstmuligheter i en tøff tid. Det var utfordrende da Norge ble stengt, og vi måtte samle store fagmiljøer på nett. Fordi folk har tatt ansvar og vært flinke til å bruke Teams, har vi kommet oss godt gjennom.   

– Koronapandemien har bremset omsetningen. Med markedet på vei tilbake, regner vi med en årlig vekst på tre-fire prosent. I 2020 hadde vi en omsetning på rundt 3,5 milliarder kroner, og et driftsresultat på 370 millioner kroner. Etter det siste oppkjøpet har vi rundt 2 300 ansatte.  

– Vi ser muligheter for nye oppkjøp. Disse skal blant annet styrke oss på bærekraftig belysning. Vi skal være en god prosjektpartner for kunden gjennom hele levetiden til lysanlegget. Oppkjøpene bidrar til dette. Vi vurderer kontinuerlig om vi skal kjøpe selskaper. 

Les mer om følgende emner: